• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Lampor inne  Plafonder

Plafonder

Vad är en plafond?

Vad är en plafond? Ordet kom, så klart, från franskans ord för ”tak” en gång i tiden. Det vi menar med en plafond är en armatur som ofta sitter mitt i taket, inte hänger ner och som ger ett rundstrålande ljus.

Varför just en plafond?

En plafond står ofta för allmänljuset i ett rum. Vi har plafonder i alla möjliga utföranden för att det ska passa just ditt hem. Under en massa år har ordet plafond nästan varit synonymt med en svordom i inredningsvärlden vilket vi tycker är tokigt och rent ut sagt orättvist. Visst! en plafond kan vara oerhört diskret och på gränsen till tråkig men på vissa ställen kan det faktiskt vara bra. Till exempel i rum där man vill ha ett bra allmänljus men låta möbler, tavlor och övrig inredning få tala. En plafond kan dessutom vara riktigt snygg och bli ett smycke i ett slätt tak.  Det blir ofta bra i rum där man inte kan hitta på så mycket annat skojigt med belysningen, som i en hall eller ett sovrum.

Vill du ha ett riktigt bra allmänljus?

En plafond behövs också i rum där riktigt bra allmänljus behövs såsom barnrum, tvättstuga eller i vissa hallar. Vill du få ditt barn att bygga lego i sitt rum och inte alltid dra ut lådan i vardagsrummet måste du rannsaka dig själv och kolla om du tillgodosett barnets ljusbehov i dennes rum eller om du bara har mysbelysning. Likadant om du har svårt att hålla reda på vantarna i hallbyrån. Finns det bra allmänljus för att det ens ska vara möjligt? För att inte tala om i tvättstugan! Här har vi en riktig och viktig arbetsplats som ljusmässigt måste behandlas som en sådan för att inte arbetsuppgiften ska bli olidlig.

Vårt sortiment av plafonder

Vi har försökt samla ett antal plafonder här nedan som uppfyller de krav som vi tycker är viktiga. Den ska vara skapligt lätt att sätta upp, ge ett bra allmänljus, vara snygga både från sidan och underifrån och gärna vara dimbara. Vi för plafonder från Belid, PR Home, Aneta, Oriva, By Rydéns, AH-Belysning, Konsthantverk och Bergo skärmar.


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan