• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Lampor inne  Bordslampor

Bordslampor

Bordslampor till dekoration och arbete

En bordslampa (eller ”bordlampa” som vi norrlänningar gärna kallar det) går att använda till så mycket!

En bordslampa kan ha många funktioner

Här har vi samlat bordslampor som man kan ställa på fönsterbrädan, nattduksbordet, skrivbordet eller som dekoration på ett sideboard eller en byrå. Bordslampan ska, i de flesta fall, skapa trivsel och ett mysigt ljus och då passar lampor med tygskärm extra bra. Ska bordslampan däremot stå på ett skrivbord är det viktigt att den är ställbar så att ljuskäglan faller på rätt ställe. Den får gärna vara dimbar så att ljusstyrkan blir precis den rätta för dig. Vi har bordslampor av glas, trä, metall och med eller utan tyg och metallskärmar.

Olika bordslampor för olika ändamål

Förstoringslampor

Det finns t.o.m. bordslampor med förstoringsglas för de riktigt pillriga arbetena eller om du lider av en synnedsättning och vill få ett hjälpmedel som fungerar. 

Bordslampor som dekoration

Men de allra flesta bordslampor som du hittar här är ändå av ren dekorativ karaktär och många av dem säljs utan skärm och kallas då för lampfot, ofta med tanken att de ska bli en stående fönsterlampa. Det är inte helt lätt att hitta en snygg skärm till den lampfot som du valt men under varje produkt finns exempel på skärmar som passar bra i form och storlek. Känner du dig ändå osäker så hör av dig till oss så ska vi hjälpa till så gott vi kan.

Skrivbordslampor blir "sängbordslampor"

En del bordslampor kallar vi lite slarvigt för ”skrivbordslampor”. Det finns nog ärligt talat inte många som har ett skrivbord hemma idag men benämningen lever ändå kvar. Skrivbordslamporna som du hittar här på A-ljus används idag ofta som sängbordslampor istället. Dagens moderna sängar med möjlighet att höja upp bädden eller med höga och djupa sänggavlar gör att det ibland blir mest praktiskt att ställa bordslampor på nattduksbordet. Observera att det idag finns en del smarta bordslampor med USB-uttag för laddning av till exempel mobiltelefoner.

Praktiska tips!

Är du sugen på en bordslampa med öppen klar ljuskälla och är rädd för att den ska blända? Rädslan är befogad! Uppmärksamma att vi har en smart plugg-in dimmer som du enkelt sätter i uttaget och på så sätt kan ställa ljusstyrkan på din bordslampa. Utbudet på dekorativa LED glober av alla det slag blir dessutom bara större och större.

 


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan