• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Lampor inne  Vägglampor

Vägglampor och väggarmaturer

Här har vi samlat vägglampor av lite olika karaktär. Först och främst hittar du ett brett sortiment av riktade vägglampor som passar som sänglampa eller kanske som läslampa vid en soffa eller fåtölj. Dessurom hittar du vägglampor av dekorativ karaktär eller de som lätt kan ersätta en taklampa och ge allmänljus.

Läsvägglampor

En vägglampa vid en säng, soffa eller fåtölj ska vara riktbar, så att ljuskäglan faller dit du vill ha den, och gärna dimbar, så att du får rätt ljusstyrka vid rätt tillfälle. Ligger du och läser en pocketbok behövs ganska mycket ljus för att se de små bokstäverna medan du bara behöver ha svagt ledljus om du måste upp mitt i natten för att släppa ut katten. Om ni har en dubbelsäng och vill ha en riktigt bra sänglampa så välj gärna en dubbel vägglampa att sätta på mitten. På så sätt kan den ena ligga och sova medan den andra läser utan att man stör varandra eftersom ljuset sprids åt var sitt håll.

Vägglampa som allmänljus

På andra ställen har vägglampan som uppgift att ge ett allmänljus eller ett dekorativt mysljus till exempel i en hall eller på omöblerade väggar i vardagsrum, kök eller i en trapp. Vägglampor här bildar ofta ett fint komplement till övrig belysning. Välj om ni vill ha en vägglampa i exempelvis glas som sprider ljuset framåt eller en som ger ett släpljus på väggen. Släpljus kan bli särskilt snyggt i ett trapphus där väggen ofta är stor och ljusbilden som vägglampan ger ryms ordentligt. De flesta vägglampor kan monteras antingen fast; d.v.s. kablarna kommer direkt ut från väggen och monteras baktill på vägglampan, eller med sladd och stickpropp. Fråga oss om du är osäker på hur du ska montera din vägglampa.

Klämlampor

Här under vägglampor finns också ett litet sortiment av lampor med klämma. Dessa kan användas för att klämma fast på en spegel, en hylla eller sänggavel. Kom ihåg att bestycka klämlampor med LED som inte blir så varma. 

Vårt sortiment av vägglampor

I vårt sortiment av vägglampor finner Du till stor del lampor från halländska Belid, som ständigt levererar praktiska, traditionella vägglampor av god kvalitet, och kreativa, multifunktionella vägglampor från Markslöjd i Västergötland. När det gäller vägglampor har Belid ingen direkt röd tråd utöver att vägglamporna är praktiska och utför sitt syfte utan dramatiska utsvävningar. Inom Belids sortiment finner Du bland annat vägglampor med trä- och plastdetaljer, synliga och dolda flexarmar, vinklade och raka skärmar samt dekorationsvägglampor och dedikerade läslampor.  Vi har även plockat favoriter från många leverantörer för att kunna erbjuda många alternativ inom vägglampsvärlden. Bland annat har vi funnit praktiska klämlampor från Halo design och rejäla lampetter med karaktär hos PR Home, härliga retro sänglampor i flera färger från Nordlux. Vi strävar efter att ha ett så brett sortiment som möjligt gällande vägglampans stil och pris så att Du kan hitta den lösningen som passar bäst för dig.


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan