• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
 
Hem  Lampor inne  Fönsterlampor

Fönsterlampor

En fönsterlampa är det som gör ditt hem komplett. Den ska vara dekorativ både inne i rummet och utifrån. Här på A-ljus hittar du massor av snygga fösnterlampor som passar just ditt hem!

Nyhet
Kampanj
Juni fönsterlampa slipad
Kampanj
Solo fönsterlampa svart
Kampanj
Solo fönsterlampa rost
Kampanj
Solo fönsterlampa beige
Kampanj
BLING tak/fönsterl., krom
Kampanj
August fönsterlampa rök 25cm
Kampanj
August fönsterlampa rök 15cm
Kampanj
Etsy fönsterlampa järn
Kampanj
Etsy fönsterlampa Krom
Kampanj
Etsy fönsterlampa svartguld
Kampanj
Elin fönsterlampa svart/rök
Kampanj
Gabby fönsterlampa grön 15cm
Kampanj
Upptown Ampel 57cm
999 kr
899 kr
Kampanj
Sibyll fönsterlampa klar/svart
Kampanj
Street Pendel XS vit Gu10
Kampanj
Holder pendel E27 brons
Kampanj
Anemon fönsterpendel vit
Kampanj
Vigo fönsterlampa rost
Kampanj
Bell fönsterlampa svart/opalvit
Kampanj
Polo fönsterlampa vit/silver
Kampanj
Småland fönsterlampa svart/vit
Kampanj
August fönsterlampa opal 15cm
Kampanj
Valencia fönsterlampa Ø18cm
Kampanj
August fönsterlampa opal 25cm
Praktiska tips

En fönsterlampa gör sig ofta bäst om man inte behöver ha så stark ljuskälla i den. Tänk därför på att tillfredsställa den övriga belysningen i rummet först så att fönsterlampan tillåts vara dekorativ och inte behöver tillföra så mycket till ljussättningen. Man kan hänga en fönsterlampa i varje fönster, gruppera flera i bara det ena av många fönster, välja en riktigt och iögonfallande i ett av fönstren och strunta i resten eller sätta upp en stilren ensam fönsterlampa. Här finns inga måsten eller regler utan man gör precis som man känner för och gillar.

Fönsterlampan - En svensk företelse?

Vi i Norden är ganska ensamma om att hänga upp fönsterlampor och i perioder har det fått lite av en töntstämpel tyvärr. Oförtjänt tycker jag! Vi bor i en mörk del av världen; vi spenderar mycket tid i våra hem och varför inte då smycka med det som vi tycker tillför till mysfaktor och trivsel? Ljuset från en fönsterlampa blir väldigt annorlunda om den är gjord i glas eller om den är gjord i metall. En fönsterlampa i glas är rundstålande och ger mycket ljus både inne i rummet och utanför medan en i metall bara lyser upp fönsterbänken och på så sätt inte bländar. En del fönsterlampor i vårt sortiment levereras med lång sladd och vanlig stickpropp för uttag nere vid golvet medan andra levereras med kort sladd och lamppropp. Det här kanske verkar förvirrande och märkligt men olika leverantörer väljer att göra på olika sätt. Det här är inget stort problem i vår värld. En för lång sladd är lätt att kapa och komplettera med en lamppropp och en för kort sladd går ofta att byta ut och i värsta fall förlänga. Köp gärna till elmaterial så att du lätt kan fixa detta och känns det svårt så lämna ett meddelande i kassan eller skicka ett email så hjälper vi dig.

Vårt sortiment av fönsterlampor

Tittar man på vårt sortiment av fönsterlampor finner man fönsterlampor för många stilar, material och ändamål. Vi har med hjälp av många skilda leverantörer gjort små nedslag i lampmodellernas historia där vi finner allt från Norrsken designs lampor i tiffanyglas till PR Homes moderna designlampor i borstat stål. I vårt sortiment finner Du därför bland annat sekelskiftsromantiska skomakarlampor från Lampverkstaden,  pendlar inspirerade av 60-talet från By Rydéns och Herstal och klassiska fönsterlampor från Belid och Oriva. Tittar man tillbaka historiskt sett var glödlampan en statussymbol när den från första början kom in i människors hem och en detalj som absolut inte skulle döljas, vilket är något som kommit tillbaka mer och mer då det idag ofta är själva ljuskällan som står i centrum för fönsterlampans design.


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan