• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Lampor inne  Fönsterlampor

Fönsterlampor

En fönsterlampa är det som gör ditt hem komplett. Den ska vara dekorativ både inne i rummet och utifrån. Här på A-ljus hittar du massor av snygga fösnterlampor som passar just ditt hem!

Praktiska tips

En fönsterlampa gör sig ofta bäst om man inte behöver ha så stark ljuskälla i den. Tänk därför på att tillfredsställa den övriga belysningen i rummet först så att fönsterlampan tillåts vara dekorativ och inte behöver tillföra så mycket till ljussättningen. Man kan hänga en fönsterlampa i varje fönster, gruppera flera i bara det ena av många fönster, välja en riktigt och iögonfallande i ett av fönstren och strunta i resten eller sätta upp en stilren ensam fönsterlampa. Här finns inga måsten eller regler utan man gör precis som man känner för och gillar.

Fönsterlampan - En svensk företelse?

Vi i Norden är ganska ensamma om att hänga upp fönsterlampor och i perioder har det fått lite av en töntstämpel tyvärr. Oförtjänt tycker jag! Vi bor i en mörk del av världen; vi spenderar mycket tid i våra hem och varför inte då smycka med det som vi tycker tillför till mysfaktor och trivsel? Ljuset från en fönsterlampa blir väldigt annorlunda om den är gjord i glas eller om den är gjord i metall. En fönsterlampa i glas är rundstålande och ger mycket ljus både inne i rummet och utanför medan en i metall bara lyser upp fönsterbänken och på så sätt inte bländar. En del fönsterlampor i vårt sortiment levereras med lång sladd och vanlig stickpropp för uttag nere vid golvet medan andra levereras med kort sladd och lamppropp. Det här kanske verkar förvirrande och märkligt men olika leverantörer väljer att göra på olika sätt. Det här är inget stort problem i vår värld. En för lång sladd är lätt att kapa och komplettera med en lamppropp och en för kort sladd går ofta att byta ut och i värsta fall förlänga. Köp gärna till elmaterial så att du lätt kan fixa detta och känns det svårt så lämna ett meddelande i kassan eller skicka ett email så hjälper vi dig.

Vårt sortiment av fönsterlampor

Tittar man på vårt sortiment av fönsterlampor finner man fönsterlampor för många stilar, material och ändamål. Vi har med hjälp av många skilda leverantörer gjort små nedslag i lampmodellernas historia där vi finner allt från Norrsken designs lampor i tiffanyglas till PR Homes moderna designlampor i borstat stål. I vårt sortiment finner Du därför bland annat sekelskiftsromantiska skomakarlampor från Lampverkstaden,  pendlar inspirerade av 60-talet från By Rydéns och Herstal och klassiska fönsterlampor från Belid och Oriva. Tittar man tillbaka historiskt sett var glödlampan en statussymbol när den från första början kom in i människors hem och en detalj som absolut inte skulle döljas, vilket är något som kommit tillbaka mer och mer då det idag ofta är själva ljuskällan som står i centrum för fönsterlampans design.


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan