Stäng
Hem / Lampor inne / Badrumslamor

Badrumslampor och armaturer

När man ska välja badrumsbelysning finns det en del saker man bör tänka på.

Prioritera spegelbelysningen

Vi tycker att det viktigaste är att se till att man har riktigt bra belysning på väggen vid spegeln eller badrumsskåpet. Lampan eller lamporna ska helst vara rundstrålande det vill säga lysa framåt mot den som står framför spegeln så att man ser sig själv rättvist. En sådan lampa kan sitta på var sin sida spegeln eller ovanför beroende på plats, spegelns storlek och form. Har man ett skåp måste man ta hänsyn till djupet på skåpet och antingen placera vägglampan en bit ut så att inte skåpet skuggar eller välja en lampa som ska monteras på ovanpå skåpet och på så sätt naturligt får ljuset framför.

Takbelysningen i badrummet

Sen bör man kanske komplettera med något i taket. En snygg plafond, infällda spottar eller varför inte en kristallplafond gjord för badrum. De badrumslampor med kristall som du hittar här på a-ljus är märkta med kapslingsklass IP21 eller högre om de anses lämpliga för badrum. Du hittar olika varianter här på a-ljus.se. Reglerna för vad som är tillåtet att installera i ett badrum har förändrats under åren. Ett badrum är indelat i olika zoner beroende på hur långt ifrån vatten och hur högt ifrån golv en lampa monteras. Fråga oss om du känner dig tveksam och var uppmärksam om du har en takhöjd som inte är högre än 2250 mm. Alla väggarmaturer för badrum och även de flesta plafonder för badrum är gjorda för fast installation. Prata med din elektriker om du känner dig osäker på vad krävs just hos dig.

Tips!

Renoverar ni ert badrum eller kanske bygger nytt vill jag tipsa om att sätta upp ett litet ledljus vid toaletten som antingen får lysa hela natten eller som styrs av närvaro. Det är skönt att kunna gå upp och kissa utan att bli klarvaken av för stark belysning.

Badrum vs. Toalett

Har ni bara en toalett med tvättställ och toalettstol behöver ni inte ta hänsyn till IP-klass. Här kan man sätta upp en vanlig armatur eftersom det inte klassas som våtrum.


1 2 3  98 artiklar Kampanjprodukter(10) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:

KAMPANJ
Zen vägglampa svart/klar
Markslöjd 699 kr
(Ord.pris: 999 kr)
Lägg i kundvagnen
KAMPANJ
Zen vägglampa svart/opal
Markslöjd 699 kr
(Ord.pris: 999 kr)
Lägg i kundvagnen

KAMPANJ
Zen vägglampa krom/klar
Markslöjd 699 kr
(Ord.pris: 999 kr)
Lägg i kundvagnen
KAMPANJ
Zen vägglampa krom/vit
Markslöjd 699 kr
(Ord.pris: 999 kr)
Lägg i kundvagnen
1 2 3 

Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.

Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.

 

Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Standardvy | Byt till Mobil vy