• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Lampor inne  Spotligths och downlights

Spotligths och downlights

Här har vi samlat spotlights av olika slag. Först och främst downlights! Ett slarvigt använt engelskt ord för en typ av armaturer som har dominerat ljussättningsvärlden sedan 90-talet. Med downlights menas ”infällda armaturer med riktat ljus”. Här hittar du också spotlightarmaturer som du hänger på krok i taket eller de som monteras fast i tak eller på väggen.

Downlight

Dessa används främst i tak men också i fönstersmygar, under köksskåp som underskåpsbelysning och i vitrinskåp. När det gäller downlights finns det vissa frågor som man måste ställa sig innan man väljer lämplig armatur. Ska de vara riktbara? Vilket inbyggnadsmått har jag att jobba med? Krävs det något värmeskydd bakom? Vilket antal hade jag tänkt mig? Kan jag dra 230V mellan varje spot eller måste jag välja ett lågvoltsalternativ? Ska och hur kan jag dimra dem? Vilken färgtemperatur vill jag ha på ljuset? Jag har gamla halogen-downlights som jag vill byta ut till LED? Vilket drivdon/transformator behöver jag då? Vilken typ av downlight passar i ett fönster? Fråga oss gärna om råd innan du bestämmer dig om du känner dig osäker. E-maila eller ring oss i butiken så kan vi säkert tillsammans ge svar på dina frågor. Sen arbetet är gjort är det ju nämligen både kostsamt och besvärligt att göra om.

Utanpåliggande spotlight

Det finns andra typer av spotlights vilket för övrigt också är ett slarvigt använt engelskt ord som nästan försvenskats. En utanpåliggande spotlightarmatur som man sätter i taket är både ett enkelt och dekorativt sätt att skapa ett dynamiskt ljus. Den här typen av armatur har ofta fler än en spotlight på samma armatur och kan antingen sitta på en rund platta eller en stång på längden. De armaturer som vi valt att sälja har i nästan alla fall krokupphäng så att du enkelt hänger upp spotlighten på ett lamputtag. Det finns några få undantag som måste monteras fast. Tänk bara på att rummet inte får vara för stort om spotlighten sitter mitt i taket. Då blir avståndet till närmsta vägg som kan belysas så lång att ljuset inte når fram och risken för att du bländas av ljuset är jättestor. En felriktad spotlight bländar alltid! Oavsett ljuskälla, styrka och spridningsvinkel. 


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan