Stäng
Hem / Lampskärmar/glas

Lampskärmar/glas

Att byta en lampskärm på en lampa är ett snabbt sätt att ändra rummets karaktär eller att byta stil på en gammal lampfot. Lampskärmar i tyg åldras oundvikligt av värme, UV-strålning från både ljuskällor och solen. Mörka skärmar bleks och ljusa gulnar. Tråkigt, i och för sig, men samtidigt en chans att få förnya sig. Med dagens LED-ljuskällor är sällan värme och strålning något problem men solens påverkan i ett fönster är svår att göra något åt.

Vårt sortiment av lampskärmar

Vi har i vår butik ett stort sortiment av dessa i tyg och i metall från PR Home, Watt & Veke, Hallbergs skärmar och Silkflower. Det finns släta limmade skärmar, skärmar med rynkade eller lagda veck, skärmar med toppringsfäste för golvlampor, lampettskärmar för takkronor och vägglampetter. Du hittar dem i material så som sammet, plåt, linne, satäng, organza, bomull och vackra mönster. Du hittar lampskärmar med klo som ska fästas direkt på glödlampan, skärmar med lyra som fästs på lamphållaren och skärmar med toppringsfäste som hänger. De senaste är vanligast på golvlampor och gamla vägglampor. Lättast är såklart att göra ett besök hos oss, ta med sig lampfoten och prova sig fram till just din favorit. Har man inte möjlighet till det är det ett bra tips att mäta höjden på foten utan lamphållaren. Sen väljer man en skärm som inte har större diameter än vad foten är hög. Detta är en bra måttstock till mer traditionella lampfötter. Tänk på att det kan vara praktiskt med en oval lampskärm om du har en bordslampa som du tänker ställa i ett fönster. Under lång tid har det varit populärt med bordslampor av högre modell, s.k. pinnlampor. Dessa är praktiska och flexibla och klarar ofta en stor variation på storlek på lampskärmarna. Tänk även här på att ovala skärmar kan vara praktiska om din bordslampa ska bli en fönsterlampa.

Lampglas

Här hittar du också vårt stora sortiment av lampglas eller lampkupor. Allt ifrån glasglober till utomhusbelysning, gängglober till badrumslampor, fotogenlampsglas eller Strindbergslampglas. Tänk på att mäta ditt gamla glas eller armaturen den ska sitta på noggrant innan du lägger din beställning. Särskilt fotogenlampsglas, finns i många olika storlekar, som det ibland skiljer väldigt lite på.


1 2 3 ... 21  828 artiklar Kampanjprodukter(47) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:


1 2 3 ... 21 

Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.

Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.

 

Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Standardvy | Byt till Mobil vy