• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Ljuskällor  LED-ljuskällor

LED-ljuskällor

Här har vi samlat alla de ljuskällor som vi idag kallar LED-lampor! Vad är då LED? Jo förkortningen LED står för "Light Emitting Diods" och betyder helt enkelt ljusdiod på svenska. LED uppfanns redan på 1920-talet men började produceras på sent 60-tal. Vad gör då LED så bra så att det helt tagit över belysningsbranchen? Ja fördelarna är många; de är energisnåla, hållbara och går att variera i färg.

Vad bör du känna till om du ska köpa en LED-lampa?

Det är många saker att hålla koll på och jag ska försöka förenkla så gott det går.

Precis som tidigare måste du veta vilken sockel och vilken form ljuskällan ska ha för att passa din armatur. Därefter kommer frågan om hur mycket ljuskällan bör lysa. Det enda rättvisa sättet att jämföra detta är att kolla hur många lumen ljuskällan ger. Lumen förkortas "lm". Om du har för avsikt att använda dimmer till din lampa så måste du säkerställa att ljuskällan du köper är dimbar. Än så länge är inte alla LED-ljuskällor dimbara helt enkelt för att den teknik som krävs för detta kostar mer. Sist men inte minst måste du bestämma vilken färgtemperatur du vill ha på din LED-ljuskälla. Detta mäts i enheten Kelvin som förkortas "K". Ju lägre Kelvintal, ju varmare färg lyser lampan med. Man brukar förenklat säga att det gula ljuset från ett stearinljus låga lyser med c:a 2000K medan det kalla dagsljuset utomhus är på 6000K eller mer.

All den här informationen finns på respektive LED-ljuskälla och har du fler funderingar så tveka inte att kontakta oss så ska vi försöka att hjälpa till.

 


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan