• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel

Välj rätt lampskärm

Att fräscha upp sin gamla bordslampa med en ny lampskärm är både roligt, billigare än att köpa nytt OCH klimatsmart! Det är dock inte helt lätt att hitta en lampskärm som passar perfekt men jag ska här försöka förklara vad som gäller för att göra valet lättare för dig.

Först och främst måste du kolla vilken typ av lampskärm du behöver. D.v.s hur lampskärmen ska sättas fast på din lampa. Idag har de flesta lampskärmar så kallad "fast lyra", en fast ställning som du ställer på lamphållaren. Fördelen med denna är att lampskärmen sitter fast ordentligt och hamnar inte på sniskan så fort du kommer åt den.

 

Skulle du ha en E14 sockel på din lampa och upplevera att hålet på den fasta lyran är för stort så finns det en adapter som löser problemet. Den ser ut som nedan och kläms fast på lyran som en förminskning. Du hittar den adaptern här!

 

Ett annat vanligt alternativ är lampskärmar med "klofäste". Vad är då ett klofäste på en lampskärm? Dessa lampskärmar har en metallklo/klämma som du klämmer runt ljuskällan. Den här typen var betydligt vanligare förr men finns fortfarande på vissa lampskärmar. Fördelen med klofäste är att dessa lampskärmar passar alltid, oavsett hur lamphållaren ser ut. Har du, till exempel en gammal slät lamphållare utan skärmringar så funkar dessa lampskärmar.

Skulle du tycka att din lampskärm kommer för långt ner på lampfoten så finns det en fiffig adapter som du skruvar i lamphållaren som höjer upp lampskärmen ett par centimeter.

         

 

  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan