• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel
Hem  Lampor inne  Kristallampor

Kristallkronor och plafonder

Det finns väl ingenting som är så vackert och lockande för ögat som när ljus faller genom en slipad kristall? Det har fängslat oss i århundranden och av just den anledningen så blir aldrig en kristallampa omodern. Den kan vara mer eller mindre trendig under perioder men aldrig omodern.

Filtrera Visa 0 artiklar
0 artiklar
Sortering:

Ditt urval matchade inte några artiklar!

Vårt sortiment av kristallampor

Vi har i vårt sortiment allt ifrån klassiska empire och barock-modeller med kombinerade ljushållare och elektriskt ljus till moderna kristallkronor i krom. Stommarna i en kristallampa är ofta i guldfärgad, krom eller i antikbehandlas mässing. Ni hittar bordslampor och fönsterlampor med kristaller som skapar stämning och ger vackra ljusspel likväl som kristallplafonder som både blir ett smycke i taket och ger ett fint allmänljus. Priset på en kristallampa följer ofta kvalitén på själva prismorna. Prismor av hög kvalitet gnistrar mer och bryter ljuset på ett sätt så att det bildas regnbågar. Prismor av lägre kvalitet kan vara av akryl eller glas och pryder ofta sin plats även de, men effekten blir annorlunda. Priset på en kristallampa beror dessutom på hur mycket som är monterat från fabrik. På en del kristallampor krävs en viss montering vilket vi brukar påminna om i artikeltexten. I dessa fall rekommenderas vi alltid att hänga upp själva armaturen först och därefter häkta på prismorna som brukar vara pedagogiskt märkta.

Kristall i badrum

Vissa kristallplafonder har beteckningen IP21 eller till och med IP44. Dessa kan man utan problem ha i badrum och blir ofta väldigt vackert i den annars lite stela miljön som badrum lätt blir. I alla former av kristallampor bör man ha klara ljuskällor för att få finast ljus. Vanliga glödlampor eller halogenlampor är absolut vackrast eftersom ljuset från dessa lockar fram flest färger ut prismorna. Filament-LED är ett bra alternativ som håller längre och som drar mindre ström.

Dimmer till kristallampor

Kristallkronor kan lätt blända om de hänger i ögonhöjd. Komplettera därför gärna med en dimmer!


  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan