• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel

Viktigt med bra ljus när man handarbetar

Jag är själv en hängiven handarbetare, virkning är min last! Dessutom närmar jag mig den stora uppdateringen till 5.0 (d.v.s jag fyller snart 50år) vilket gör att jag är väl medveten om vikten av bra ljus när man handarbetar eller läser. Behovet av ljus ökar markant med ålder.

Den bästa läslampan eller handarbetslampan står, enligt mig, på golvet och ljuset faller fram snett bakifrån min vänstra axel. Jag är nämligen högerhänt. Är du vänsterhänt ska lampan följdaktligen stå på på din högra sida. Hur själva lampan sedan ser ut är en smaksak men titta efter en lampa med en riktad ljuskälla. En Gu10-lampa eller en spotlightlampa av något slag, med hög lumen. Jag vill ha minst 500lm riktat ljus i min handarbetslampa!

Här har du ett exempel på en lampa som jag verkligen gillar och som fungerar utmärkt för en virknörd som dessutom slukar böcker när virkfingrarna blir trötta! 

OM en golvlampa inte ryms vid soffan eller fåtöljen eller om du kanske föredrar att sitta i sängen för att jobba eller läsa så finns det också likvärdiga lampor med väggfäste. Tänk bara på att placera dessa på en höjd som gör att ljuset falller obehindrat över din axel. Relief är ett exempel på en sådan vägglampa.

  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan