• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel

Fönsterlampan har fel längd på sladden

Har du råkat ut för att du köpt en hängande fönsterlampa och att sladden är alldeles för lång? Då är du inte ensam! Så här ligger det nämligen till. Sedan ett par år tillbaka så har vi i Sverige en ny standard på lamputtag som kallas för DCL. Det är en EU-anpassning som varit på gång länge och som nu är ett faktum. Detta har fått till följd att vi i Sverige nu brottas med att det finns två olika typer av lamputtag i våra hem. Den "gamla"svenska modellen och den nya DCL-lampproppen. Leverantörerna har därför börjat tillverka de flesta fönsterlampor med lång sladd och stickpropp för vanliga uttag. Du får då själva kapa sladden och montera på en lamppropp som passar just ditt uttag. På så sätt får du då dessutom perfekt längd på sladden till just ditt fönster.

Detta är ett elarbete som du får göra själv under förutsättning att du vet precis hur det ska göras men kulle du vilja ha hjälp med att montera på en lamppropp på den lampa du vill köpa så tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med detta. Du köper till en lamppropp och vi monterar dit den kostnadsfritt! Du behöver bara mäta hur lång sladden ska vara. Ta gärna till en liten bit sladd för säkerhets skull.

Det kan ju också vara så att du har för kort sladd på din fönsterlampa! Då kompletterar du enklast med en skarv och ett sladdställ. Man kan också ofta byta sladd hela vägen från lamphållaren men de är lite mer komplicerat och kan vara ett fall för en elektriker.

Du får inte och bör inte hänga din fönsterlampa i lampproppen! En spik eller en krok i fönstersmygen eller på fönsterkarmen funkar perfekt. Det finns också en fiffig krok gjord för ändamålet som du hittar här. Skulle fönsterlampan hänga för nära fönsterrutan så finns det ett fäste som löser problemet. Det kallas för "Greppet" och finns här.

  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan