• Fri frakt över 499kr
  • Hos oss får du alltid ett personligt bemötande
  • Trygg E-handel

Över matbordet

När du ska välja lampa att hänga över ditt matbord finns det några viktiga saker att tänka på. Lampan ska ge ett bra och bländfritt ljus som inte stör men som samtidigt är funktionell. Den kan med fördel vara dimbar så att du kan använda matbordet till mer än bara som matplats. Du kanske vill lösa korsord, ta fram symaskinen eller läsa läxor vid bordet också! Sen ska lampan, så klart, också vara snygg och passa mot möblemanget.

Den bästa kökslampan är tillverkas i plåt eller annat stumt material, ha effektiva bländskydd och är tillräckligt djup så att du inte ser ljuskällan underifrån. Vi har så klart ett toppenbra alternativ här i Belids fina Valencia; en lampa som har alla rätt! Självklart finns det alternativ till denna och ett urval av vårt sortiment kan du se här.

Hur högt sak då lampan hänga över bordsskivan? Detta beror förstås en del på hur lampan ser ut men en tumregel som jag tycker funkar i nästan alla fall är att lampan ska hänga i ögonhöjd (170-180cm) när du står vid bordet. På så vis kommer den att hänga över dig när du sitter ner så du inte behöver kika runt lampan för att se den som sitter mitt emot.

Ska man ha en eller två lampor över bordet? Det beror förstås på vilken storlek du har på bordet och vilken form det har. Ljusbehovet är ju sällan lika stort över hela bordsskivan. Jag tycker dock att man ska sätta upp lampa/lampor utifrån den form som bordet har till vardags. Även om du har ett bord som kan rymma 12 personer vid kalas.

 

  • Fråga oss om råd, tips och idéer. Hos oss får du alltid ett personligt bemötande.
  • Alla varor som finns i lager skickas normalt inom 48 timmar på vardagar.
  • Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Vikingagatan 30 i Örnsköldsvik. Vi ses!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan